Cheescake recept:
Sätt ugnen på 175 C
Du behöver till:
Botten:
ca 100 g smält smör eller margarin
ca 14 digestivekex ( eller något annatkex, men deska inte innehålla chokladbitar eller annat dylikt )
Fyllning:
600 g Philadelphia ( eller annan färskost )
2,5 dl kesella
2.5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
4 ägg
150 g vit choklad i bitar ( rekomenderar Marabous vitchoklad )
( 2,5 dl färska eller frysta hallon )
Gör så här:
1. Botten: Smält matfettet. Blanda matfett och digestivekex i matberedaren och kör tills du har en smulig massa. Tryck ut blandningen i en form med avtagbar kant. Förvara bottnen i kylenmedan du fortsätter.
2. Fyllning: Blanda färskost och kesella med strösocker i matberedaren. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och salt. Blanda till en slät smet. Tillsätt äggen ett i taget, vispa mellan varje. Rör ner choklad ( och hallon ).
3. Häll smeten i formen med kexblandningen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim, täck över tårtan mot slutet så att ytan inte blir så mörk. Den är lite lös då du tar ut den, men stelnar efter en stund. Förvaras i kylen i en natt för att få en godare smak, serveras kall :).
Kommer bild imorgon eftersom det tar så länge att ladda upp och jag skulle måsta gå och sova nu så det blir som sagt imorgon :D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar